هدایای تبلیغاتی، همیشه بخشی از انرژی، زمان و هزینه‌ واحد تبلیغات و روابط‌عمومی شرکت‌ها و سازمان‌ها را به خود اختصاص می‌دهند اما حتما برای شما هم پیش آمده پس از دریافت یک هدیه تبلیغاتی با خودتان گفته باشید: «این هدیه تبلیغاتی، هیچ تناسبی با نیازهای من ندارد» و خیلی زود آن را فراموش کرده باشید بدون آنکه نام شرکت به ذهن‌تان نشسته باشد.

برای انتخاب هدیه تبلیغاتی باید مخاطبِ خود را به خوبی بشناسید. درست مانند زمانی که برای تولد خواهرزاده‌ هفت ساله‌تان خرید می‌کنید. شما هیچ‌وقت یک سرویس چای خوری را به کودک هفت ساله  هدیه نمی‌دهید، همان‌طور که برای هدیه دادن به مادر آن کودک، ماشینِ کنترلی انتخاب شما نخواهد بود.

 

هدیه تبلیغاتی را برای چه کسانی انتخاب می‌کنید؟

پیش از تهیه یک هدیه تبلیغاتی، بهتر است از خودتان بپرسید این هدیه را قرار است به چه کسی تقدیم کنید؟ این سوال را می‌توانید در پرسش‌های کوچک‌تری از خودتان بپرسید تا تصمیم‌گیری بهتری داشته باشید.

  • از خودتان سوال کنید این هدیه برای تامین‌کنندگان است؟
  • می‌خواهید آن را به مدیران دولتی و سازمان‌های بزرگ هدیه بدهید؟
  • آیا رقبای شما این هدیه را خواهند دید؟
  • این هدیه را برای مشتریان در نظر گرفته‌اید؟
  • آیا قرار است این هدیه را برای ترغیب مشتری‌های بالقوه‌تان بکار بگیرید؟
  • مخاطبان هدیه در چه گروه سنی و جنسی قرار می‌گیرند؟ آیا می‌خواهید هدیه‌ای انتخاب کنید، که جنسیت روی آن تاثیرگذار نباشد؟

هشدار: هیچ‌وقت یک هدیه تبلیغاتی مشابه را برای مخاطبان مختلف انتخاب نکنید.

به مشاوران تبلیغاتی اعتماد کنید

پس از پاسخ به این سوالات شما نیمی از راه را رفته‌اید. حالا باید گزینه‌های موجود را پیشِ‌روی‌تان بگذارید. اما برای انتخاب نهایی بهتر است از متخصصان تبلیغات که تجربه زیادی در این زمینه دارند، کمک بگیرید. به خاطر داشته باشید سلیقه شخصی شما، سلیقه مدیران سازمان، سلیقه مدیر روابط عمومی سازمان و حتی نظرسنجی از کارمندان سازمان اصلا معیارهای خوبی برای انتخاب یک هدیه هوشمندانه نخواهند بود.

پس: کار را به کاردان بسپارید.

برای این کار باید چند مرحله را در نظر داشته باشید:

  • برای مشاور تبلیغاتی یا فروشنده هدایای تبلیغاتی که به او اعتماد کرده‌اید، مخاطبان خود را توضیح دهید.
  • اگر هنوز مخاطبان خود را به خوبی دسته‌بندی نکرده‌اید، از او بخواهید این کار را برای شما انجام بدهد و در مقابل هر گروه پیشنهادهایش را برای‌تان بنویسد.
  • از او بخواهید نمونه‌هایی که با بودجه شما هم‌خوانی دارند را به شما نشان بدهد. اگر در شهر دیگری هستید، از او بخواهید نمونه‌ها را برای شما ارسال کند.

هشدار: هیچ‌وقت بدون مشاهده دقیق هدایای تبلیغاتی، سفارش خود را ثبت نکنید. مگراینکه طرفِ حسابِ شما یک شرکت تبلیغاتی یا فروشگاه است که قبلا آزمون خود را برای شما پس داده است.

هوشمندانه انتخاب کنید

پس از دریافت نظر مشاور تبلیغاتی و همینطور مشورت با متخصصان روابط عمومی، نوبت به انتخاب رسیده است.

بهتر است انتخاب نهایی را بر عهده کسانی بگذارید، که ویژگی‌های مشابهی با گروهِ هدف شما دارند. مثلا اگر به دنبال هدیه تبلیغاتی روز زن هستید، از خانم‌های شرکت بخواهید که در تصمیم‌گیری نهایی با شما مشارکت کنند. یا اگر به دنبال هدیه تبلیغاتی برای مدیران دولتی هستید، از دوستان و همکاران‌تان که در این سطح از مدیریت فعالیت می‌کنند، نظرخواهی کنید.

 

با انجام این گام‌های ساده اما تاثیرگذار شما می‌توانید یک هدیه تبلیغاتی هوشمندانه انتخاب کنید. هدیه‌ای که مخاطبان شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد و نام تجاری و برند شما را بر ذهن‌شان حک می‌کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.